Viktor Puype And Tgbitw
19:00 - 20:00
Viktor Puype And Tgbitw
Viktor Puype And Tgbitw
19:00 - 20:00

rock

Kortemark

  • Viktor Puype - gitaar, stem
  • Hendrik Deneir - toetsen, stem
  • Arne Demets - gitaar
  • Nick Vyvey - bas
  • Bernd Coene - drum
  • Emiel 'teddy' Puype - cool rocking organ
The Reverend Peyton's Big Damn Band (usa)
20:00 - 21:00
The Reverend Peyton's Big Damn Band (usa)
The Reverend Peyton's Big Damn Band (usa)
20:00 - 21:00

Eerwaarde Peyton verspreidt zijn Hoge Woord maar al te graag: al wie niet wil feesten moet van gedacht veranderen. Het leven moet en zal dragelijk zijn en hiervoor is het nodig om zich bij wijlen onder te (laten) dompelen in een potje stevig borrelende American country blues.

Als een regelrechte orkaan schuimt het energieke trio meer dan 250 optredens per jaar af met als enige missie nieuwe zieltjes te veroveren. En of ze daar in slagen! Wie de band aan het werk ziet, uitgedost met een countrygitaar, een wasboard en een drumstel, wordt als vanzelf meegezogen en verklaart zich na het meebrullen van enkele songs spontaan tot bekeerde volgeling.

In 2014 stond het trio uit Southern Indiana al eens op het podium van Muzikale Dinsdagen. Voor zij die erbij waren een aangename kennismaking met het geschift gezelschap. Nu 4 jaar later worden wij nog meermaals aangesproken door muziekfans op wiens netvlies nog steeds gebrand staat hoe op het einde van de energieke set Mama Peyton haar washboard letterlijk in lichterlaaie zette en er vervolgens duchtig op verder tokkelde.

Laat je bekeren. Laat je bekoren.

Bezetting

Discografie

SCHOOL IS COOL
21:30 - 23:00
SCHOOL IS COOL
SCHOOL IS COOL
21:30 - 23:00

Waarom zelf zoeken naar de juiste woorden als in een HUMO recensie exact te lezen staat wat er te zeggen valt?

School Is Cool, de beste van de klas in het Rock Rally-jaar 2010, zit aan langspeler nummer drie. En het is, met een paar lengtes voorsprong, hun beste tot nog toe.

Justine Bourgeus – solo furore makend als Tsar B – is er niet meer bij, maar had wel nog een hand in zo goed als alle songs op ‘Good News’. De plaat doet van voor tot achter heel erg aan Arcade Fire denken – een invloed die School Is Cool-meester en tekstdichter Johannes Genard nooit onder stoelen of banken heeft gestoken.

Wie weleens naar de radio luistert, kent de drie extreem catchy singles: ‘Trophy Wall’, ‘Fight Of The Century’ en ‘Run Run Run Run Run’, maar de beste song heet ‘Underrated/Underfed’. De beste saxsolo van het jaar zit dan weer in slotsong ‘All Is Fair in Love and War’.

Voor wie te jong is om ‘Miami Vice’ gezien te hebben: zo klonken de eighties, kinderen.

Mooie woorden over een mooie band met een mooie back catalogue die een meer dan waardige afsluiter van ons mooie socioculturele project Muzikale Dinsdagen wordt. En dan wordt er nog niet eens verwezen naar oudere parels als daar zijn: 'New Kids In Town', 'In Want Of Something', 'Warpaint' of 'The World Is Gonna End Tonight'.

Welkom op de rock 'n roll highschool

Bezetting

Discografie

DISCOBAR GALAXIE
23:30 - 01:00
DISCOBAR GALAXIE
DISCOBAR GALAXIE
23:30 - 01:00

De space opera begint in de jaren 90, wanneer de Leuvense vrienden Bobby Ewing, Lars Capaldi en Loveboat besluiten om de uitgaanswereld te verbeteren. Het verhaal komt pas echt op gang als dit heroïsch collectief de nationale ether mag inpalmen met hun instant legendarische Studio Brussel-radio shows.

Het is de start van een intergalactische trip door het vaderland. De podia waar het Gevaar van de Discobar nog niet mochten passeren zijn intussen schaars geworden. Ze waren vaste klanten op Marktrock, Laundry Day en Tomorrowland, maar ook het zelf bedachte tussenpodium van Rock Werchter werd een vaste, jaarlijkse stop. Met hun Galaxie Gangbang Soundsystem zorgden ze steeds voor heuse volksverhuizingen naar de andere kant van de Heilige Wei.

Hun saga staat ook verzameld op acht fijne mixalbums, kostbare doch schaarse tijdsdocumenten. In 2014 verscheen NIGHTSHIFT, naar de gelijknamige en eigenbereide feestjes van dj-kompanen Loveboat, Bobby Ewing en Lars Capaldi in Het Depot in Leuven.

Na vele, vele jaren is Discobar Galaxie still going strong en spelen ze nog steeds whatever the hell they like. Van het grootste festival tot het smerigste jeugdhuis, deze heren weten nog altijd de juiste platen te kiezen.

This Soundsystem knows what's good for you.

Bezetting

MUZIKALE DINSDAGEN kan u GRATIS worden aangeboden dankzij de financiële steun van vele sponsors. HOU HEN IN ERE.

Copyright ri4vos