Ho Bear
19:00 - 20:00
Ho Bear
Ho Bear
19:00 - 20:00

indiepop

Kortrijk

  • Vincent Coomans - gitaar, toetsen, stem
  • Rolf Verstraete - gitaar, toetsen,
  • Simon Decraene - drum
  • Wouter Carton - bas
  • Stijn Van Dierdonck - gitaar
Derek And The Dirt
20:00 - 21:00
Derek And The Dirt
Derek And The Dirt
20:00 - 21:00

Derek & the Dirt staat gekend als de rockband met één van de beste live-reputaties in België. Oh By The Way, de eerste single uit hun eerste titelloze album Derek & the Dirt (geproduced door de betreurde Thé Lau) was een schot in de roos en zette de band definitief op de kaart in de muziekscene. EMI tekende de groep voor 3 albums na een memorabel concert op Marktrock Leuven.

Love’s Exaltation was een tweede schot in de roos. Het titelnummer, maar ook Run en vooral Rosie, een powerballad, werden nieuwe radio hits en hun live-reputatie bleef groeien. Ze speelden op zo goed als alle festivals en in de beste zalen van het land. In 1992 namen ze een live-cd Fourplay op voor Radio 1, geproduced door Patrick Riguelle. Het werd hun bestseller maar ook hun zwanenzang.

Misschien ging het er iets te hevig aan toe want Derek and the Dirt was een kort leven beschoren, in 1993 splitte de band en gitarist Pim Wolf en zanger Derek gingen elk hun eigen weg. Onderhuids bleef de zin groeien om nog eens samen met oud, maar vooral ook nieuw werk de Belgische rockscène met enkele vette stomende optredens te verrassen. Tijd om nog eens na al die jaren in de luwte, er met the Dirt een vuile lap op te geven.

Na de reünie optredens in 2017 , de vele repetities en een maandje kamperen in de Number Nine Studios ligt na 25 jaar het nieuwe album “All Today’s Words” in de winkel. Stomende R&R en pakkende powerballads. Meer moet dat niet zijn anno 2018.

Derop en Derover met Derek en zijn Dirt.

Bezetting

Discografie

LAATSTE SHOWBAND & SPECIAL GUESTS
21:30 - 23:00
LAATSTE SHOWBAND & SPECIAL GUESTS
LAATSTE SHOWBAND & SPECIAL GUESTS
21:30 - 23:00

Waarschijnlijk de beste coverband van Vlaanderen en omstreken, Jarenlang het huisorkest van De Laatste Show met mythische optredens van ondermeer Sting, Joe Cocker, Carla Bruni…….

In 2018 vieren zij hun twintig jarig bestaan met een nieuw programma rond de soul van de jaren '70 tot nu met af een toe een rock & roll akkoord ertussen. Vandaar de titel van het programma: 'The rock and soul revue'.

In originele bezetting met vanaf nu extra zangeres Sophie Speck (The Voice). Line up: Patrick Riguelle, zang; Sophie Speck, zang; Jan Hautekiet, piano; Chris Peeters, gitaar; Bert Embrechts, basgitaar; Joost Van den Broeck, drums.

In 2008 sloot De Laatste Showband op de Grote Markt de 10de editie van Muzikale Dinsdagen af. Toen een knipoog naar een eventuele laatste show op Muzikale Dinsdagen. 10 jaar later geven we dezelfde wenk, zij het nu nog iets duidelijker. De Laatste Showband (20) met in hun voorprogramma Derek And The Dirt (25) op Muzikale Dinsdagen (20): 20 + 25 + 20 = 65 = pensioen (voorlopig althans).

It's all in the numbers...

Bezetting

Discografie

MUZIKALE DINSDAGEN kan u GRATIS worden aangeboden dankzij de financiële steun van vele sponsors. HOU HEN IN ERE.

Copyright ri4vos