You May Leave The Island
19:00 - 20:00
You May Leave The Island
You May Leave The Island
19:00 - 20:00

Alternative • Psychedelic

Brugge

  • Délos (19 ♂) - zang en gitaar
  • Tanguy (21 ♂) - gitaar
  • Nina (23 ♀) - bas
  • Emma (21 ♀) - drum
BOB MARLEY TRIBUTE
20:00 - 21:00
BOB MARLEY TRIBUTE
BOB MARLEY TRIBUTE
20:00 - 21:00

Er zijn al veel artiesten de revue gepasseerd sedert het ontstaan van de moderne muziek. Velen weten een ganse generatie te bekoren, maar weinigen slagen erin om meerdere generaties in te palmen. Dit is alleen weggelegd voor de allergrootsten.

Één van hen is zeker Bob Marley. Met zijn aanstekelijke reggaevibes spreekt hij niet alleen de mijmerende 50 plusser aan, ook de prille tieners raken op hun ontdekkingstocht doorheen de wondere wereld van de muziek gecharmeerd en zelfs gefascineerd door al het fraais dat Bob op de mensheid losliet.

Losliet, want hoewel zijn songs met gemak de kaap van de eeuwigheid halen, is de man zelve - omwille van zijn hardnekkig geloof - er niet meer bij om zo nu en dan vanop een torenhoog podium een ganse wei in vuur en vlam te zetten. Hier en daar ontstonden en ontstaan nog steeds tributebands die hun best doen om de legacy van Bob Marley levendig te houden. Sommigen zijn goed, anderen houden er voor zichzelf en voor de mensheid misschien best zo spoedig mogelijk mee op. Weinigen zijn steengoed.

De Nederlandse band Rootsriders mag zich tot de categorie van steegoede tributebands rekenen. Al sinds 2006 brengt de band, bestaande uit sterk professionele Nederlandse en Caraïbische artiesten een eerbetoon aan Bob Marley. Met hun ijzersterke show speelden ze ondertussen ook in België heel wat gerenomeerde festivals in onder andere Gent, Lokeren, Antwerpen, Brugge, Boom en Sint-Niklaas plat.

Omdat Exodus, het meest iconische album van Bob Marley, dit jaar precies 40 jaar oud is, organiseert de band een Exodus-tournee. En deze brengt hen dus ook op het podium van Muzikale Dinsdagen.

Met de ogen dicht is het alsof je Bob Marley live hoort zingen.
Met de ogen open is het alsof je Bob Marley live op het podium ziet zingen, dansen, grooven en zich uitleven.

Bezetting

Discografie

CHE SUDAKA
21:30 - 23:00
CHE SUDAKA
CHE SUDAKA
21:30 - 23:00

Che Sudaka bestaat dit jaar exact 15 jaar en dat moet gevierd worden. Een nieuwe album - Fiestas Populares - was alvast een magistrale manier om dit feest te openen, maar deze zomer stoomt de band ook nog eens van podium naar podium doorheen half Europa. We zijn dan ook ferm trots en blij dat deze zomer Ieper in de helft ligt waar de feesttrein halt houdt om de zwoele mix van cumbia, ska en punk op ons Muzikaal Plein los te laten.

In 2002 richtten twee Argentijnse broers samen met twee Colombiaanse kameraden in de straten van Barcelona de band op. De muzikale wortels liggen in de typische Zuid-Amerikaanse cultuur en in de legendarische bands zoals The Clash, Mano Chao en Los Fabulosos Cadillacs. Vandaag staat de band bekend als één van de grote vlaggenschepen van de mestizo-muziek.

Vooral live kweekt Che Sudaka een ijzersterke reputatie. Met hun ongeremde, energieke en vurige shows weten ze het publiek te beroeren. Waar het publiek zich op de eerste rijen niet kan bedwingen en een heuse tropische moshpit ontstaat, wiegen de heupen gemoedelijker achteraan het festivalplein. Eén ding staat vast, Che Sudaka laat geen toeschouwer ongemoeid!

De band staat dicht bij de wereldwijde sociale bewegingen die vechten voor mensenrechten en meer politieke invloed. Met hun muziek willen ze het publiek niet alleen aan het dansen brengen, maar tegelijkertijd ook aan het denken zetten. Samen feest vieren, samen dromen en solidair met elkaar door het leven stappen. Che Sudaka is een band met een missie, een band die zichzelf ziet als een medium voor het collectieve bewustzijn. Hun muziek is een wapen in een geweldloze strijd voor een zorgzame samenleving. Muziek is een middel om tot een doel te komen, de meest universeel begrepen taal voor hun boodschap.

Bezetting

Discografie

MUZIKALE DINSDAGEN kan u GRATIS worden aangeboden dankzij de financiële steun van vele sponsors. HOU HEN IN ERE.

Copyright ri4vos