Fheeta And The Westfrontband
19:00 - 20:00
Fheeta And The Westfrontband
Fheeta And The Westfrontband
19:00 - 20:00

Westhoekvibe 

Ieper

  • Fheeta - stem
  • Ansel - gitaar
  • Robbe - toetsen
  • Bavo - bas
  • Seppe - drum
Living Hero:Bruce Springsteen
20:00 - 21:00
Living Hero:Bruce Springsteen
Living Hero:Bruce Springsteen
20:00 - 21:00

Je grote held eren, je moet het maar durven. Zeker wanneer het gaat om … The Boss. Maar aan de andere kant: wat is er als muzikant leuker dan dit? Als toehoorder krijg je het repertoire van Bruce zoals je het nooit eerder hoorde: geen perfecte imitatie, maar doorleefde en eigenwijze versies van Springsteens klassiekers en minder gekende parels.

Met succes trok Living Hero eerder het land rond met odes aan levende legendes Tom Waits en Neil Young. Nu zorgen vier vocalisten voor Glory Days: Klaas Delrue, Hannelore Bedert, Senne Guns (Admiral Freebee) en Jan De Campaenaere (Venus In Flames). Zij worden omringd door topmusici uit de Vlaamse pop- en rockscene.

In het spoor van The Boss geheel On Fire en Dancing In The Dark.

Bezetting

Discografie

AC IN DC
21:30 - 23:00
AC IN DC
AC IN DC
21:30 - 23:00

In 1988 besloten enkele Nederlandse vrienden om samen de tributeband Action in DC op te richten. De band slaagde er in zo dicht tegen het authentieke geluid van AC/DC aan te leunen dat de broertjes Young hen al snel als enige echte ambassadeurs van de Australische hardrockformatie bestempelden. Op uitnodiging van het managementbureau van AC/DC ondernam de band zelfs een tour doorheen Australië.

In 2004 stond de Nederlandse tributeband op het podium van Muzikale Dinsdagen. Het werd een memorabele avond. Voor het eerst barstte het Muzikaal Plein niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk uit haar voegen. Op een gegeven moment moest zelfs de toegang uit veiligheidsoverwegingen worden afgesloten. Geen wonder dus dat op het 10-jarig jubileum van Muzikale Dinsdagen de groep nog eens terug mocht komen om haar ding te doen. Het werd een even gedenkwaardig concert.

De groep gaf toen echter te kennen er weldra de brui aan te geven en effectief, tegen het einde van 2009 stopte de band. Maar niet getreurd: uit de assen van Action in DC ontstond een nieuwe versie: AC in DC. De ritmesectie werd behouden en een nieuwe zanger kwam de gelederen versterken. Een meesterzet, zo bleek in 2014 toen de groep nog maar eens met de vingers in de neus het Muzikaal Plein op zijn kop wist te zetten.

Het is dan ook geen wonder dat toen het lijstje van potentiële terugkomers op onze 20ste jubileum werd samengesteld AC In DC hoog bovenaan kwam te staan. Zet jullie schrap voor het beste van het beste uit de bijna 45 jarige muziekgeschiedenis. Van 'Hells Bells' over 'Thunderstruck' en 'The Jack' naar 'Highway to Hell' of van 'Whole Lotta Rosie' en 'Back in Black' over 'For Those About To Rock' naar 'Play Ball' en 'T.N.T.', u kunt het zo wild niet bedenken of het staat in de setlist van deze kanjerformatie.

For those about to rock... we salute you

Bezetting

Discografie

MUZIKALE DINSDAGEN kan u GRATIS worden aangeboden dankzij de financiële steun van vele sponsors. HOU HEN IN ERE.

Copyright ri4vos