Red Light District
19:00 - 20:00
Red Light District
Red Light District
19:00 - 20:00

Poprock • blues 

Oostende

  • Peter Depoot (31 ♂ Oostende (BE)) - Gitaar, Toetsen, Stem
  • Joachim Lannoo (29 ♂ Oostende (BE)) - Gitaar,
  • Sanne Bostyn (28 ♂ Gent (BE)) - Bas, Stem
  • Tim Vermeulen (21 ♂ Brugge (BE)) - Drum
  • Jonas Vanwelsenaers (22 ♂ Brugge (BE)) - Toetsen
FREAKY AGE
20:00 - 21:00
FREAKY AGE
FREAKY AGE
20:00 - 21:00

25 jaar. 4 albums. Een live-reputatie die tot ver buiten onze landsgrenzen reikt en die de band al op het podium van zowat elk festival en elke club bracht. Enkele knallers van singles die het steevast hoog in de hitlijsten schopten.

Inderdaad, het verhaal van Freaky Age is er één van een uitzonderlijk kaliber. Met als startschot: Humo's Rock Rally anno 2006, waar de band een pioniersrol speelde door als jongste band ooit (14 jaar) de finale te halen. Toen eerste single 'Time Is Over' amper van de radio weg te branden was en opvolger 'Where Do We Go Now' maar liefst 23 weken in de Afrekening kampeerde en uiteindelijk op nummer 1 belandde, was het duidelijk dat debuutalbum 'Every Morning Breaks Out' (2008) serieuze potten zou breken.

Wat volgde is een gekend verhaal: de band schuimde zowat alle festivals en clubs af en speelde jaren aan een stuk zo'n honderd concerten per jaar. Tussendoor gingen ook Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en het Amerikaanse showcasefestival South by Southwest (SXSW) voor de bijl.

Met opvolger 'Living In Particular Ways' (2010) legde de band al die live-ervaring vast op de gevoelige plaat en scoorde het nog enkele hitsingles zoals 'Never See The Sun' en 'Excitement In The Morning Light'. Voor hun derde langspeler '(From The Heart Of) Glitter Lake' schakelde de band Reinhard Vanbergen (Das Pop) in als producer. Het resultaat werd een verrassend geluid, uitstapjes met strijkkwartetten én intieme nummers zoals 'Masks' en 'Heart Is Gold'. Het album werd voorgesteld op de mainstage van Pukkelpop (2012), een intensieve clubtour en een tot de nok gevulde Vooruit volgden.

Na drie albums en jaren van touren trokken zanger Lenny Crabbe en bassist Wouter Van den Bossche een tijdje naar Berlijn om nieuwe muziek te schrijven, en ook de andere leden (Mathias Declercq, Jonas Pauwels) verkenden even andere horizonten. Maar er werd al snel naarstig aan een nieuwe plaat gewerkt.

Het is dan ook met veel trots en goesting dat Freaky Age zijn vierde album voorstelt. ‘Inner Stranger’ combineert talrijke nieuwe invloeden met introspectieve teksten en het succesrecept van potige indierock waarop de groep zich ondertussen al 10 jaar kan beroepen. Dat gasten van 25 al op zo'n palmares kunnen rekenen, zegt genoeg. Met hun geroemde live-reputatie en een uitgekiende live set die het beste van 4 albums bevat, belooft Freaky Age opnieuw een van de spannendste acts te worden in België.

Bezetting

Discografie

PUGGY
21:30 - 23:00
PUGGY
PUGGY
21:30 - 23:00

5 jaar lang hebben we moeten wachten om Puggy te strikken te krijgen. Toen de band in 2012 furore maakte in het Franstalige gedeelte van het land, zagen ze de oversteek naar het verre Ieper niet zitten. De groep, bestaande uit een Engelse frontman, een Franse bassist en een Zweedse drummer, wilde vooral veel spelen in Wallonië, Brussel en Frankrijk omdat daar het vuur heet genoeg was om het ijzer te smeden.

Jaar na jaar steeg de populariteit van de band en dit zorgde er onder andere voor dat ze de voorprogramma's mochten verzorgen van Deep Purple, Smashing Pumpkins en Incubus. Als CV-lijst kan dit alvast tellen.

Geleidelijk aan begint Puggy ook in Vlaanderen een trouw publiek voor zich te winnen. Vooral in steden als Antwerpen en Gent gaat het de band voor de wind. Vlaanderen is klaar voor Puggy en Puggy is klaar voor Vlaanderen.

De songs van Puggy liggen goed in het oor en houden zowat het midden tussen pretentieloze pop, bruisende ballades en rustige rock. Omdat de Brit, de Fransman en de Zweed (het klinkt als het begin van een Belgenmop) elkaar ontmoetten in de metropool Brussel, zien ze zichzelf als Belgische band. En wie zijn wij om hen deze eretitel te ontzeggen?

Bezetting

Discografie

MUZIKALE DINSDAGEN kan u GRATIS worden aangeboden dankzij de financiële steun van vele sponsors. HOU HEN IN ERE.

Copyright ri4vos