Other Than The Others
19:00 - 20:00
Other Than The Others
Other Than The Others
19:00 - 20:00

alternatieve rock

Kortrijk

  • Adil Hombecq - gitaar, stem
  • Klaas Vlieghe - drum
  • Edward Faveere - bas
  • Robin Bonnier - gitaar

 

Reena Riot
20:00 - 21:00
Reena Riot
Reena Riot
20:00 - 21:00

Naomi Sijmons (dochter van de overleden Scabs bassist Fons) schiet als een komeet doorheen de Vlaamse muziekscene omhoog. In het najaar van 2017 was ze niet uit de ether te slaan toen ze samen met Guido Belcanto een beklijvende versie bracht van 'Johnny, Vergeet Me Niet'. Voordien had ze met haar band Reena Riot al hoge toppen geschoren, al ging dit gepaard met het nodige struikelen en weer opstaan.

Reena Riot trok zich terug, diep in het verborgene, ver verwijderd van flashy producers en protserige studio’s. In Antwerpen, vlakbij het derde havendok is een verleden begraven. Misschien zelfs een lijk. En is een debuutplaat opgenomen, eindelijk! En: is een grote groep opgestaan.

Na twee ep’s en een Rock Rally-finale kon het verhaal van Reena Riot zich op veel manieren ontvouwen. Huiskamerdemo’s leidden naar doodlopende straten, the road to ruin leidde naar the road less travelled. Want muziek maken is bovenal een onweerstaanbare drang, een dwingende drift die alleen seriemoordenaars, junks en baby’s kennen.

En dus koos Reena Riot voor de compromisloze aanpak, stelde Staf Verbeeck (Jet Studio’s) zijn micro’s op in een leegstaand havenpand en nam de band de productie radicaal in eigen handen. Ongegeneerd gepassioneerd.

De stem scheurt als nooit tevoren, de ritmesectie staat strak als een atletentiet, de gitaren komen uit zieke speakers. En de songs staan scherper dan ooit. Nu eens kalm als de nachtelijke Noordzee, dan weer woest en rücksichtlos als hurricane Harvey. Een debuut van Belgisch marmer: krijtwit en fragiel op het eerste gezicht, maar gebeiteld uit één stuk en absoluut niet kapot te krijgen.

In het najaar van 2018 verschijnt de langverwachte debuutplaat van de band.

Naomi, We Vergeten Je Nooit Ofte Nimmer

Bezetting

Discografie

RESERVOIR DOGS BAND 21:30 & GEORGE BAKER (nl)
21:30 - 23:00
RESERVOIR DOGS BAND 21:30 & GEORGE BAKER (nl)
RESERVOIR DOGS BAND 21:30 & GEORGE BAKER (nl)
21:30 - 23:00

In de vroege jaren 90 kreeg de uitgever van George Baker een telefoontje vanuit Hollywood. Is het goed als we je melodie 'Little Green Bag' gebruiken in de soundtrack van een nieuwe film die we maken? Het heet 'Reservoir Dogs'. Het antwoord was volmondig 'Yeah' en dit was meteen de start van een geweldige reeks filmklassiekers geschreven en geregisseerd door Quentin Tarantino. Elke van deze films staat niet alleen bol van memorabele scènes en onvergetelijke catchphrases, ook de songs die er doorheen geweven zitten zijn stuk voor stuk (her)ontdekte pareltjes.

Reservoir Dogs Band is een Nederlands/Belgische formatie die de cult en de pulp van de films naar het podium brengt. De soundtracks van Tarantino in hun eigen authentieke stijl. Surf, pop, rock en blues van de jaren '50 tot nu met onder andere 'Little Green Bag', 'Son Of A Preacher', 'Bang Bang', 'Misirlou', 'Stuck In The Middle' en zoveel meer.

De band vond George Baker bereid om samen met hen een spektakelshow uit te werken en die brengen ze op een uiterst sensationele en theatrale wijze. De filmbeelden die achter de band vertoond worden, verhogen de sfeer en zorgen voor een extra adrenalineboost, voor zover dit nog kan. De bandleden kruipen in de huid van de gekende personages uit Kill Bill, Pulp Fiction of The H8ful Eight en vertolken de maffioso- en machostijl van Bill, Vincent Vega, Jackie Brown, Aldo Rain, Nice Guy Eddie of Mr. Wallace of zo u wil Mr. Pink, Blue, Orange, White of Blonde. Kleding, decoratie en rekwisieten zijn perfect uitgezocht om de Tarantino sfeer extra gestalte te geven. Een lust voor het oog en oor dus.

A Live Tarantino Party @ Muzikale Dinsdagen!

Bezetting

Discografie

MUZIKALE DINSDAGEN kan u GRATIS worden aangeboden dankzij de financiële steun van vele sponsors. HOU HEN IN ERE.

Copyright ri4vos