Fat Max
19:00 - 20:00
Fat Max
Fat Max
19:00 - 20:00

Rock • Alternative

Wervik

  • Glenn aka Hard Tommy (28 ♂ Wervik (BE)) - Gitaar, Stem
  • Justin (18 ♂ Kruiseke (BE)) - Drum
  • Johnny (62 ♂ Wervik (BE)) - Gitaar
  • Jeremy (25 ♂ Wervik (BE)) - Bas

 

THE COVRETTES
20:00 - 21:00
THE COVRETTES
THE COVRETTES
20:00 - 21:00

Wordt er niet gezegd dat vroeger alles beter was, vooral de muziek?

Laat de Covrettes u overtuigen van het beste van twee werelden: recente en herkenbare hits verpakt in een vintage-jasje. Voeg hier hemelse stemmetjes en poepsjieke kostuums aan toe, en u hebt de perfecte combinatie voor een vintage-party op topniveau!

Laat u verrassen door drie frontzangeressen en vier topmuzikanten, in een wervelende retro-show met bekende hits, kostuumwissels en choreo's. Telkens dansbaar en aanstekelijk, telkens met een eigen Covrettes-twist.

Van Straycats en The Andrew Sisters over Duffy en Queen B naar Pharrel Williams, George Michael en Nathaniel Rateliff, ... er is geen brug te ver, geen berg te hoog of geen rivier te diep voor The Covrettes. Alles mag, alles kan, alles zal.

Put on your dancing shoes, and meet The Covrettes!!

Bezetting

Discografie

SLADE
21:30 - 23:00
SLADE
SLADE
21:30 - 23:00

Na de sixties en de eighties zijn ook de golden seventies aan een nieuwe revival bezig. Zalen lopen vol met jonge en iets minder jongere liefhebbers van glamourrock en andere 70's britpop. Op muziekavonden, veelal aaneengepraat door Carl Huybrechts of één van zijn gelijken, staan vaak enkele van die bands samen op de affiche. Elke groep krijgt dan een twintigtal minuten om het beste uit hun repertoire op het publiek los te laten.

Oude knarren als Mud, The Rubettes of The Sweet slagen erin om de zaal op temperatuur te brengen, maar het is toch telkens wel Slade die het energiepeil stevig de hoogte injaagt. Energieke show en Slade zijn dan ook al enkele decennia zowat synoniem aan elkaar.

In de eerste helft van de zeventiger jaren scoorde Slade in Engeland maar liefst 6 nummer 1-hits. 'Cum On Feel The Noize', 'Skweeze Me Pleeze Me' en 'Merry Xmas Everybody' belandden destijds zelfs vanuit het niets op nummer 1.

Het was de tijd van de piratenzenders en die vonden in de rebelse, anarchistische en roekeloze attitude van de band een perfecte vertolking van hoe zij zich tegen de gevestigde radiostations wilden gedragen. De tienerjongeren waren meteen verkocht voor en verknocht aan de makkelijk in het gehoor liggende muziek, de in dialect gezongen teksten en de bijna fonetische manier waarop de songtitels werden geschreven. Het bood een ruwere, volksere stijl dan de hoogdravende manier van bijvoorbeeld een T Rex, Roxy Music of David Bowie.

Na zijn carrière als bassist en medeoprichter van The Animals werd Chas Chandler, die zich eveneens opwierp als manager van het piepjonge gitaartalent Jimi Hendrix, 12 jaar lang de vaste producer van de populaire band Slade.

Maar liefst 10 songs schopten het in Engeland tot de top 10 en ook Europa ging maar al te graag mee in de Slademania. In de Verenigde Staten kreeg de band echter zeer moeilijk voet aan grond. Na 1974 begon Slade hun nieuwe nummers in een ietwat ingewikkeldere sound onder te dompelen. De bandleden verhuisden voor 2 jaar naar The States maar de nieuwe nummers sloegen niet langer in als een bom.

Uiteindelijk kwam het succes in de VS er toch enkele jaren later. Ook in Groot-Brittannië begon de band aan een tweede leven. Toen ze op het Reading Festival plots moesten inspringen voor Ozzy Osbourne ging het publiek kompleet uit de bol, niet alleen uit nostalgie maar ook door de nieuwe, ruigere nummers. 'We'll Bring The House Down', 'Lock Up Your Daughters' en de ballad 'My Oh My' vonden hun weg naar de hitparade.

In 1991 hield zanger Noddy Holder het voor bekeken. Steve Whalley verving hem en de groep dook in het gouwe-ouwe-circuit. Slade liet zich in 2005 versterken door zanger/gitarist Mal McNulty uit Liverpool die eind jaren '80 ook al bij The Sweet zijn diensten had verleend. Sindsdien blijft Slade de ene energieke show na de andere op de mensheid loslaten.

Bezetting

Discografie

MUZIKALE DINSDAGEN kan u GRATIS worden aangeboden dankzij de financiële steun van vele sponsors. HOU HEN IN ERE.

Copyright ri4vos